I ett hus byggt av halm och lera någonstans i en Småländsk biotop kikar en liten finurlig filur ut.

Tegubbens kärlek till djur och natur fick honom att vilja leva, verka och bo mitt i naturen i en bostad byggd av naturliga material. Således kommer det sig att Tegubben nu bor i ett kärleksfullt byggt hus utav halm och lera. 

Bostaden ligger vackert intill Tegubbens biotopskyddade bokskog. I skogen finns allehanda fridlysta växter och djur som Tegubben vaktar över med ett vakande öga. Bostaden är noga utplacerad för att solens strålar skall värma de tjocka väggarna och det tjocka stengolvet. Små fönster vetter mot norr för att hålla värmen inne medan det är stort ljusinsläpp i söderläge.

Solens strålar värmer upp golvet som är av den finaste av handbrutna Öländska kalksten som går att finna. Kalkstensgolvet lagrar värmen oerhört effektivt och håller Tegubben och hans katt Sookie varma även när midvinternattens köld är som hårdast. Det enda som hörs i Tegubbens hus när höst och vinterstormarna drar fram genom det Småländska landskapet är ljudet från björkveden som knastrar och sprakar i eldstaden.

Att leva jordnära och naturligt gör alla människor glada säger Tegubben.