En kopp te fylld av kärlek

Det sista dygnet har mycket tid gått åt till att räkna om mitt recept på 10 kg Lavendel & Spirulina Te till ett recept på 1/2 kg. Det här med procenträkning har på något sätt sprungit ut bakvägen ur min hjärna hi hi. Jag borde nog varit mer närvarande på mattelektionerna på 70 talet. Då fick vi lägga för mycket tid på en tråkig räknesticka i ett utbildnings experiment. Så valet va enkelt då, skolka från matten.

Men med åtskilliga ord av diverse slag samt många koppar te samt något glas med rött innehåll så föll allt på sin rätta plats till sist. Nu kan den svenska spirulinan testas under en hanterbar kostnadsbild. Ja för tänk om det skulle bli fiasko! Då är det bara att slänga allt vilket jag helst vill undvika då det har förbrukats mycket råvaror för att hitta rätt med de fyra färdiga teerna som jag har för dagen i sortimentet.

Men nu ligger den nya blandningen där i plasthinken. Nu fattas bara rätt mängd. Men det är inte vilken spirulina som helst då den är odlad i vårt land.

Jippy! Blir det här som jag har tänkt mig så blir det inga fler importer av denna alg. Alltså mer miljöriktigt vilket är mycket viktigt för mig.

Gram hit och gram dit i lerhyddans kök…

Fram med miniräknaren, en räddare i nöden!

Den får mig att le åt alla missade mattelektioner under 70 talet..

Spirulina går att äta som den är..

Den ser inte mycket ut men vilket himla krutpaket. Ett av världens mest näringsrikaste födoämne.

Ja, spirulina går att äta som den är och går då under benämningen ”Raw Food”.

I detta fallet för att denna spirulina är producerad efter dom regler som avgör vad som får kallas för just ”Raw Food”.

Spirulina passar ypperligt på flingorna på morgonen eller i salladen. Så den är här i mitt kök för att stanna som ett nyttigt tillskott oavsett hur det går. Anledningen till att den har hamnat i ett av mina teer är efterfrågan från människor som fastar eller bara detoxar för att på det sättet rensa kroppen från en massa skräp. Jag har importerat den och hoppas nu kunna ändra till mer lokalproducerat.

Miljövänligt lokalproducerat hantverks-te.

Det handlar om ett äkta hantverk där jag maler spirulinan till ett fint pulver som löser upp sig bra i tekoppen.

Äntligen!

Nu är jag någorlunda rätt bland alla viktberäkningarna.

Nu gäller det!

Ska det lösa upp sig?

Eller kommer det krävas mer malning?

Där satt den!

Smaken blir en riktigt stor överraskning när det gröna Sencha teet från Kina tillsammans med den svenska spirulinan, de torkade rosbladen samt den malda lavendeln från gården möts i en kopp. En kopp Te fylld av kärlek i miljö och lokalproducerad anda!

Spirulina
Det finns så mycket gott att säga om superalgen Spirulina så hela sidan skulle kunna fyllas. Spirulina algen är ett av de mest näringstäta födoämne som finns. Spirulina ingår i astronauternas kost under rymdfärder och innehåller bland annat 18 aminosyror, Omega 6, vitaminer såsom B2 och B12, magnesium, kalium, natrium samt mycket mer. Spirulina är med dess klorofyll rensande och därmed flitigt använt te under fasta. Läs mer om Spirulina på Wikipedia.

Märkt , ,