Nu snurrar det mycket i huvudet

Det far mycket i huvudet just nu. Allt från planeringen inför pensionen på min 62årsdag till att satsa på kamomillodling.

Drömmen om att kunna öka upp odlandet med fler örter surrar som en skock med bin till och från i skallen. Kamomill Te Boost har blivit ett omtyckt tillskott bland mina teer. Så den senaste tiden har jag läst googlat och chattat med vänliga och kunniga odlare runt om i Europa. Det märks att det tar lite längre tid nu att samla in kunskaperna jämfört något årtionde eller två tillbaka, trots det fina med internet. Skallen ska ju liksom hinna sortera all information och lägga allt i sina rätta delar på Tegubbens hjärnkontor.

Hjärnkontoret säger: Go! Gubbe go go!

Som den där gången jag hamnade i Tokyo…

Efter åtskilliga koppar med kamomill lavendel och en massa andra tokiga ingredienser klarnar dock en strategi fram. Kamomill växer ju fritt i vårt land lite här och var, dock ofta förväxlad med baldersbrå. Givetvis hör den hemma även i byn Fastlycke i Torsås kommun här i Småland jämte mina lavendelrader, eller vad tycker du som tagit dig tid att läsa dessa rader?

Sagt och gjort! Kunskaperna som nu hamnat rätt på hjärnkontoret säger: Go! Gubbe go go!

Pension mer kunskapskrävande än kamomill..

Så bland planer för kamomill och dess plats ute på fältet har också pensioneringen tagit sin tid att se över. Sidan ”minpension.se” har jag nog vänt ut och in på ett hundratal gånger vid det här laget. Men efter samtal med en vänlig person på deras kundservice sitter nu alla detaljerna hoppas jag. Det var absolut mer kunskapskrävande att lära sig om pension än det var att lära sig om kamomillodling hi hi…

Mobilen ringde.. -Har du varit i Japan någon gång?

Allt detta kunskapssamlande får mig att minnas hur många olika globala bollar och utmaningar jag har haft i luften under mitt yrkesliv. Speciellt under hela 90-talet och en bit in på 2000-talet.

Ett särskilt minne som dyker upp är när jag befinner mig i Phoenix Arizona USA.

-Boka om och ta dig till Tokyo snarast.

Jag hade precis avslutat en större säljutbildning åt ett stort Amerikanskt företag när mobilen ringde. Det var min uppdragsgivare. Denne var en man som alltid gick rakt på sak. Så inga större utläggningar blev det, utan bara en rak fråga. -Har du varit i Japan någon gång? Mitt svar blev nej och jag fick då direktiv att boka om mig och ta mig till Tokyo snarast.

På flygplatsen fann jag en bok om affärsetik i Japan som jag givetvis snabbt läste. På den tiden va uppdateringarna i hjärnkontoret snabbare än vad dom är idag. Så när dessa minnen fladdrar förbi kan jag inte låta bli att le åt mig själv. Det ju tar lite extra tid numera att lära in saker som exempelvis att lära sig odla kamomill eller göra rätt inför pensioneringen.

Varför nu denna långa utläggning?

Jo, under denna resa till Japan blev jag introducerad till begreppet skogsbad vilket ni säkerligen har sett mig nämna tidigare både här och på Tegubbens Facebooksida. Även intresset för den Japanska te-traditionen grundlades i mitt inre under de kommande resorna till Japan.

Att ta sig tid till att reflektera mitt i vardagen är inte alla gånger så lätt men ack så viktigt, även i yngre år. Så försök att unna dig en stund varje dag kanske efter jobbet med en egen ceremoni. Det behöver inte vara te eller skogsbad utan kanske bara en promenad i den friska luften.

Det viktigaste är att bara få rensa ut lite av det i vardagens stundtals grå och trista som ibland kan snurra inombords. Precis som kamomill och pensioneringen har gjort hos mig de två sista veckorna.

3 kommentarer till “Nu snurrar det mycket i huvudet

 1. Har i år satt mina första kamomillfrön och fått upp plantor. Har du tips och råd kring kamomillodling
  Tack på förhand ?

  1. Hej Eva
   Jag är precis som du inne på mitt första år med kamomill.
   Det va ingen enkel match att så dessa små frön men desto
   roligare att se dem nu komma upp.
   Jag har för dagen inga direkta tips eller råd
   att ge dig då detta är för mig helt nytt.
   Jag kommer dock lite längre fram skriva om mina första intryck
   i min blogg.
   Önskar dig lycka till med din kamomill så länge.
   Tegubben

 2. Kör på med Kamomill! Det blir spännande att följa!

Kommentarer är stängda.