Sann glädje

Har i helgen varit med mina teer på Möre Köpcenter i Söderåkra. Det är här jag handlar mina nödvändigheter. Jag försöker så långt som möjligt vara lojal mot våra lokala handlare i både Söderåkra och Torsås vars kommun jag bor i.

Detta var andra gången som jag fått ställa ut i Möre Köpcenter. Att då få feedback på mina teer som många köpte i våras är ”sann glädje” då kunderna återkommer och köper igen.

Ett stort tack till ägarna av detta köpcentrum som planerar detta tillsammans med sina hyresgäster och kommunen helt kostnadsfritt för oss lokala producenter!


Dags för nya utmaningar i vår!

Som många av Er säkerligen har sett så introducerade jag en Tee Boost i höstas baserad på kamomillblommor. Då gensvaret för dessa blommors egenskaper i teets ädla form vuxit snabbt i beställningarna har jag sedan en tid tillbaka studerat möjligheten att odla kamomillblommor här på gården.


Jag har blandat denna blomma med min lavendel men inte fått till det smakmässigt rätt under en längre tid. Att denna blandning ger en avslappnade effekt kan jag snabbt konstatera efter många koppar.
Tyvärr är vi i dagens samhälle inte lika tålmodiga till att saker kan smaka lite urk trots att det ger avsedd effekt.


Det är en utmaning att få vår naturs örter att harmonisera på ett smakfullt sätt med våra mänskliga smaker och sinnen.

Mitt mål har under hela detta år varit att få till en smak som passar ett flertal av oss. Jag tror mig vara där nu.

Det kallas närproducerat och nu törs jag, med kanske några frågetecken ändå säga; Yes! Yes! Jag är där!

Så nu är det dags att införliva en underbar blomma på lavendel åkern. Wow säger jag till en ny tokig utmaning. Men va tusan! Jag bara måste göra det!

Så nu ska här odlas kamomillblommor 2020!

Varför? Är du galen?

Många har sagt att ”du är galen” och det bjuder jag dem gärna på. Att få anta utmaningar har mitt liv både privat och yrkesmässigt varit fullt av. Yrkesmässigt har jag ibland bett chefer fara ända in i glödheta… Ja, ni förstår nog. När jag var ung så hade jag många gånger fel och hade en kaxig attityd.

Men med år kommer erfarenhet som ibland bara blir så himla enkel.. Det vill säga följ din intuition. Så ett finger i luften till arbetsgivare vars strävan är förgängligt driven av pengar, effektivitet med mera.  Ett ledarskap som ibland kallas för ”TSM” det vill säga Total Shit Management . Oj där for jag nog iväg lite, hi hi, men vad skönt det kändes.


Så varför odlar jag lavendel?

Jo på grund av ett möte för mer en 20 år sedan som satte ett starkt intryck i min själ och har förföljt mig sedan dess. Läs mer om det i reportaget om Tegubben i Barometern.


-Jag såg en bergsluttning med ett violett sken och var tvungen att stanna.


Att nu kamomillblomman gör ett nytt intryck dryga 20 år senare får gärna vara fel. Men jag tänker inte släppa min intuition. Så nu ska här sås kamomillblommor och blandas med lavendel lokalt och närproducerat i den lilla byn Fastlycke i Småland!

Ett stort tack till dig som orkat läsa och har haft överseende med ett och annat fel i stavning med mera.

Till sist var inte rädd att följa Din intuition.

(Klicka på den här texten för att läsa reportaget tidningen Barometern gjorde om Tegubben och lavendelodlingen, öppnas i nytt fönster: “Te-gubben ger terapi för själen” )


Teggubens Te Boost av Kamomillblommor köper du smidigt nu direkt här i webbshoppen!

Märkt , , ,