Reportage om Tegubben och lavendel i Kalmar Läns Tidning!

Görans tehus med en  doft av lavendel och rosor

I ett hus gjort av lera och halm, omgivet av rosor och tusentals lavendelbuskar bor allkonstnären Göran Andersson, även känd som Tegubben.

Han har jobbat som demonstratör på marknader runt om i Sverige och anses som den man som sett mest trasor i världen. Han har också kört grävmaskin och drivit företag i Australien, där han hade agenturen för mirakeltrasorna och gjort massvis med andra saker. Göran Andersson är mannen som gått sin egen väg och i dag lever i samklang med naturen i sitt annorlunda hus i Fastlycke utanför Halltorp i Torsås kommun.

– Det var när min dotter flyttade till mig som jag satte mig i en grävmaskin och hade ett vanligt jobb. Jag bodde i Båstad men hade barn och barnbarn i Kalmar och ville hemåt igen. 

Det här med Tegubben hade jag tänkt starta redan när jag bodde på Hallandsåsen, men började leta  efter ett lämpligt hus i  Kalmartrakten.

Efter ett tag dök det upp bilder på internet och särskilt ett hus hade wowfaktor, men var för dyrt. Ett år gick och huset kom ut till försäljning igen och Göran åkte ut för att titta på det med en kompis.

– När vi närmade oss  huset skrek hon: ”Stanna, Stanna, det står ju Tegubben på huset”.

Huset byggdes av lera och halm inspirerat bland annat av Peter Elmberg i Mundekulla.

Fritt och friskt saxat ur artikelreportaget om Tegubben i Kalmar Läns Tidning – Nybro Tidningen. Läs den i sin helhet här: ”Görans tehus med en  doft av lavendel och rosor”.

Glöm inte besöka Tegubbens butik!

Märkt , , , , ,